Praktiska verktyg

Här samlar vi olika praktiska verktyg som är framtagna för att underlätta livet och vardagen för dig som lever med hiv.

Checklistor för en funktionell kropp

Ibland kan det vara bra att påminna sig själv om vilka saker som är bra för ens välmående, samt vilka frågor man bör ställa när man träffar sin läkare. De här listorna kan vara en hjälp på traven.

Att tänka på varje dag är en lista över saker som är bra att tänka på i vardagen när det gäller att ta hand om sin kropp – i synnerhet sitt hjärta, sina njurar och skelettet.

Frågor att ställa vid läkarbesök är ett antal frågor som är bra att ställa när man pratar med sin läkare eller sjuksköterska om hur kroppen påverkas av hiv, ålder, behandling och livsföring.

Ta hand om ditt hjärta

Ta hand om ditt hjärta innehåller en lista med saker som är bra att tänka på för att minska negativ påverkan på hjärtat, samt ett antal frågor att ta upp i kontakten med ditt vårdteam.

Verktyg - Gilead Sömnkollen

Sömnkollen

Sömnkollen ger dig koll på din sömn och sömnkvalitet. Genom att fylla i den konsekvent kan du tillsammans med din vårdpersonal diskutera eventuella sömnstörningar och göra något åt dem.

Verktyg - Gilead må bra termometer

Må bra-termometer

Må bra-termometern är tänkt att ge dig stöd vid ditt nästa läkarbesök. Genom att fylla i den före besöket, minskar du risken att du glömmer att berätta viktiga fakta eller tankar du har om ditt hälsotillstånd.

Så skriv gärna ut formuläret och ta dig tiden att fylla i det. Genom att svara uppriktigt, underlättar du för sjuksköterskan och läkaren att ge dig den vård som passar just dig.

GO BEYOND-appen är framtagen för dig som lever med hiv

Go Beyond-appen (engelska)

Go Beyond-appen är framtagen för dig som lever med hiv. Den innehåller användbara verktyg som hjälper dig att hålla koll på din hälsa dag för dag och över tid.

Med verktygen kan du notera och följa din fysiska och psykiska hälsa, få påminnelser att ta dina mediciner, fylla i kalender för läkarbesök m.m.

Läs mer här.